Stöten i Sälen är Sveriges bästa skidort för barnfamiljer 2024

/

Prisregn över Stöten i Sälen – skidorten kammar hem hela fyra åtråvärda medaljer! Efter en jämn omröstning kniper den populära skidanläggningen Stöten i Sälen återigen den åtråvärda titeln “Sveriges bästa skidort för barnfamiljer”.
– Även om vi är en skidort med stor variation som erbjuder fenomenal skidåkning för alla nivåer så är barnen våra viktigaste gäster. Därför är vi extra stolta och glada över just den här utmärkelsen, säger Johan Thorn, vd på Stöten i Sälen.

Den årliga omröstningen som anordnas av skidforumet Freeride är avgjord och nu står det klart – Stöten i Sälen är Sveriges bästa skidort för barnfamiljer 2024. Skidsverige har fått säga sitt och efter förra årets andraplats är Stöten återigen tillbaka i toppen när det handlar om landets bästa skidort för barn och barnfamiljer.

Den populära skidorten i norra Dalarna har vid två tidigare tillfällen (2021 och 2022) fått samma utmärkelse och det är föga förvånande. De senaste åren har det gjorts stora satsningar på anläggningen för att göra Stöten till den optimala skidorten för just barnfamiljer.

– Vi arbetar hårt för att Stöten ska vara maximalt anpassat för barn och barnfamiljer. Som ett led i detta har vi, förutom att utöka konceptet med barnens bästa vän Vargy och Vargys äventyrsbana, även skiktat om delar av fjället för att skapa fler barnvänliga nedfarter och investerat i bygget av fler boenden som passar perfekt för barnfamiljer, säger Johan Thorn, vd på Stöten i Sälen.

I Stöten i Sälen kan barnen dagligen njuta av barnklubbsaktiviteter som afterski, tävlingar, skattjakter och – såklart – Sälens bästa skidåkning. Tack vare den barnanpassade stolsliften Vargy Express kan nu barnfamiljer enkelt ta sig till toppen där Sälens längsta nedfart, Mormors störtlopp, utgår från. Den nya pisten Familjebacken möjliggör dessutom en smidig nedfart för även de minsta gästerna att ta sig ner från toppen av World Cup Express-liften.

Medaljregnet fortsätter över Stöten – för fjärde året i rad utses Älvan till Sveriges bästa pist
Den omåttligt populära nedfarten Älvan är svårrubbad från förstaplatsen och för fjärde året i rad har den svarta nedfarten röstats fram till Sveriges bästa pist av Freerides läsare. Backen, som är kvalificerad för FIS GS-tävlingar, har blivit mångas stora favorit med sin signifikanta lutning och backlängd.

Freerides egen jury, vars åsikt också spelar in i tävlingens resultat, levererade smickrande motiveringar till Stötens placering. Bland annat beskrev Tobias Liljeroth Älvan som “ett skolexempel på hur man skapar bra åkning som lever i symbios med terrängen” medan Erik Ehrner kallade Älvan “Sälensfjällens finest” och berömde backen för dess imponerande långa fallhöjd i varierad terräng.

Silvermedalj i kategorierna bästa skidort och bästa snowpark
Som om dessa åtråvärda pallplatser inte vore nog kniper Stöten i Sälen även silvret i ytterligare två kategorier. Efter att skidsverige fått säga sitt står det klart att Stöten dessutom är Sveriges näst bästa skidort som helhet och att Stöten SnowPark är landets andra bästa park. Men trots priserna finns inga planer på att sakta ner utvecklingen av Stöten i Sälen.

– Vi kan alltid bli bättre så nu fortsätter arbetet med att vässa Stötens verksamhet ytterligare, förklarar Johan Thorn och fortsätter:
– Vi strävar konstant efter att utvecklas för att överträffa gästernas förväntningar och nästa vinter är inget undantag.

Stötens nyheter vintersäsongen 24/25
Till säsongsöppningen i december planerar Stöten flera stora nyheter. Bland annat byggs en helt ny park, Stöten Junior Park, med en grön linje av hopp och boxar för våra minsta gäster och andra parknyfikna. Dessutom lanseras en ny offpistbacke med det vitsiga namnet “Pistoff” där Stötengästerna kan prova på friåkning i opreppad snö. Båda nyheterna kommer att ingå i det populära konceptet Stöten Adventure.

– I linje med vår strävan efter att fortsätta vara barnens favoriskidort bygger vi till vintern en helt ny lekplats på Stötentorget så att de barn som vill kan aktivera sig även utanför skidbacken. Efter feedback från våra gäster bygger vi dessutom nya läktare med fler sittplatser och återinför de uppskattade saftstationerna med varm saft till alla barn, säger Johan Thorn.

Sälens bästa skidåkning – varje dag fram till klockan 18
En annan nyhet för Stöten i Sälen är att i vinter kommer alla upplysta nedfarter att vara öppna fram till klockan 18:00 varje dag. Dessutom utökas den populära morgonskidåkningen med ännu fler tillfällen – nu kan gästerna njuta av nypistad manchestersnö vid hela fyra morgnar varje vecka.

Stöten i Sälen öppnar för säsongen torsdag 12 december.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.